مواد غذایی با برچسب کمکالری، دشمن رژیم شماست
دکتر آلیا کروم Alia Crum استاد روانشناسی دانشگاه استنفورد مقالهای تو مجله Health Psychology داره که مشتاقم مختصری راجع بهش خدمتتون توضیح بدم. اما قبل از این که ادامه پژوهش رو براتون روایت کنم، لازمه یکم در رابطه با عملکرد هورمونی به اسم گرلین Ghrelin توضیح بدم، پس یکم تامل بفرمایید چون آخر این پست، شگفتزده خواهید شد...

قتی مقدار کالری دریافتیمون کم باشه، هورمون گرلین ترشح میشه. این هورمون وظیفهش اینه که احساس گرسنگی ایجاد کنه. بنابراین، وقتی غذای پرکالری میخوریم این هورمون ترشح نمیشه تا ما احساس سیری کنیم، ولی وقتی غذایی بخوریم که کم کالری باشه، هورمون گرلین سر و کلهش پیدا میشه تا در ما احساس گرسنگی ایجاد میکنه. خب حالا با این توضیح مختصر بریم ببینیم دکتر آلیا کروم تو تحقیقش چیکار کرده...
ایشون اومد به شرکتکنندههای تحقیق یه نوع میلک شیک ولی با دو نوع برچسب متفاوت داد! رو میلکشیک گروه اول برچسبی با محتوای کالری، چربی و کلسترول پایین زدن (تصویر سمت راست) و به میلکشیک گروه دوم، برچسبی با محتوای کالری، چربی و کلسترول زیاد چسبوندن(تصویر سمت چپ)! بعد از خوردن میلکشیکها از شرکتکنندهها جهت اندازهگیری هورمون گرلین، نمونه خونی گرفتن.

نتیجه کار شگفت انگیز بود، دیدن در افرادی که میلک شیکی با برچسب کم کالری خورده بودن، هورمون گرلین تا یکساعت بعد همچنان بالا بود و افراد احساس گرسنگی داشتن ولی در اونایی که میلکشیک با برچسب پرکالری خورده بودن، هورمون گرلین به سرعت پایین اومده بود کاملا احساس سیری داشتن با اینکه در واقع هر دو گروه از یه نوع میلک شیک با مقدار کالری یکسان خورده بودن!
سال گذشته دکتر آلیا کروم پژوهش دیگه ای رو مکمل این پژوهش انجام دادن که نتیجهای که از این دو پژوهش گرفتن این بودش که یکی از دلایل شکست آدمهایی که رژیم میگیرن اینه که سراغ محصولات غذایی کمچرب میرن و همین موضوع باعث میشه که هورمون گرلینشون افت نکنه و اشتهاشون کم نشه.
نکته اخلاقی ماجرا اینه که وقتی میدونی داری غذای کم کالری و رژیمی میخوری، هورمون گرلین پایین نمیاد و همش گشنهایی، چرا؟ چون مغز این موجود دو پا، عقلش و هورموناش به چشمشه!!